Revalidatie en E-Coaching

Een multidisciplinaire aanpak bij het herstel van blessures kan de helpen bij de weg naar een optimaal herstel.


Een blessure, dat is balen! Dat wordt revalideren.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde psychologische interventies een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van een blessure. Om dit in goede banen te leiden, naast de fysieke revalidatie, is het belangrijk de juiste handvaten aangereikt te krijgen die helpen bij het herstel van een blessure. Hier willen wij als sportpsychologen dan ook een bijdrage aan leveren in de vorm van een persoonlijke en op maat (e-)coachingstraject complementair aan je fysieke revalidatie. Je wordt in beweging gezet door enerzijds persoonlijk contact met ons en anderzijds het uitvoeren van verschillende opdrachten die worden aangereikt via een digitale “leer”-omgeving. 


Maren Broekens

Gedurende mijn eigen blessure wist ik niet goed wat ik met mijzelf aan moest. Ik voelde me teveel naar mijn teamgenoten en had geen rust om thuis te zijn. Dit bevorderde mijn herstel niet. Met begeleiding op het mentale vlak heb ik rust gevonden richting herstel.


Lotte Broersen

Zelf heb ik 5 jaar moeten revalideren. Ik vond het moeilijk te accepteren dat ik nooit meer de sport kon beoefenen die ik met zo veel plezier deed. Als ik in deze periode ook mentale begeleiding had gekregen, weet ik zeker dat ik sneller iets had kunnen vinden waar ik mijn energie in kwijt kon. 


Herken je misschien het volgende:

  • Kom je er achter dat je bepaalde bewegingen niet meer kunt maken of dat je hier het vertrouwen in jezelf niet voor hebt
  • Dat het oude niveau niet zo snel behaald kan worden als je hoopt of dat dit onhaalbaar is of lijkt 
  • Dat je zorgvuldig vastgestelde doelen daardoor in duigen vallen?
  • Dat beelden van het moment van blesseren nog vaak op je netvlies staan
  • Dat de pijn je belemmert in je revalidatie of dagelijks leven
  • Dat de blessure je spanning oplevert of onrustig maakt en dit je revalidatie in de weg staat
  • Of dat je nog niet 100% zeker in het veld staat?

Deze zaken wijzen erop dat revalideren, naast een fysieke strijd, ook zeker mentale aspecten kent. Het is dan ook van essentieel belang om in de zorg rondom blessures hier aandacht voor te hebben.

Herken je dit, wil je meer informatie of wil je hier direct mee aan de slag?

Neem contact op mentaalherstel@gmail.com of bel 06 53 966 221 voor een vrijblijvende intake


Investering 9 weeks traject per mail inclusief 2 individuele contactmomenten vanaf 190,-

Meerdere contactmomenten mogelijk, evenals een aanvulling met een fysieke 90 minuten training vertrouwen in je eigen lichaam

 

Ben je zorgverlener, herken je bovenstaande bij een cliënt en zie je hier kans voor multidisciplinaire aanpak of heb je behoefte aan een doorverwijsprotocol, dan werken we graag met je samen.

Denk hierbij aan meekijken en denken tijdens een revalidatietraining of behandeling, aanvullende oefeningen, consulten, psycho-educatie of aandachtspunten voor tijdens het revalidatietraject.

Wil je hier eerst meer over lezen: klik hier